Den brutala sanningen

Idag har vi finbesök i min familj. Vår kompis Cykelmekanikern är på besök. Och han är typ superproffs på det här med cykelprylar och vikter. Givetvis måste jag diskutera mina(?) viktproblem med honom. Och då kom den brutala sanningen fram…. Jag bör köpa en ny våg. Och smart som jag är passade jag på att fråga proffset på vikt på cykeldelar om vilken våg jag ska ha och svaret kom rekordsnabbt:

20131225-161447.jpg

Så då får jag väl offra 357,50 € för att kunna väga mina cykelprylar igen……..

Nä, jag tror min fina cykelvåg får duga ett tag till…fast jag kanske får räkna med en felmarginal på ett eller två gram.

Nåja… Jag får glädja mig åt att maken har skruvat dit mitt nya fina svarta blanka 42 g tunga flaskställ med röda skruvar.

20131225-163845.jpg

Det blir fint det!

Just det ja… Vill ni läsa om jättemycket jättelätta cykelprylar tycker jag ni går in på vår kompis Cykelmekanikerns blogg: http://cerrol.wordpress.com/

Annonser

4 tankar om “Den brutala sanningen

 1. Bimmsbike skriver:

  Jag har en sån cykelvåg på jobbet, nästan lika dan som den Cykelmekanikern rekommenderar. Den använder jag till att väga kiss på… Det är väldigt noga att såna cykel- och kissvågar väger rätt så därför kommer Kvalitetsmaffian på besök en gång om året med en låda med fina vikter i och kontrollväger. Det känns tryggt… Nu tänkte jag att du kan få komma till mej på jobbet och jämföra din cykelvåg med min så kan du se hur mycket det skiljer och på så sätt räkna ut en faktor att multiplicera med vikterna som din våg visar. Jag lovar att sprita min cykelvåg så det inte är några kissfläckar på den…

  • jossefru skriver:

   När ska jag komma? Och kissfläckar är jag van vid oxå från mitt jobb. Fast jag väger inte kisset på en våg på jobbet utan mäter volymen istället. Fast det är ju aningens trevligare om vågen är spritad innan jag kommer. Jag tar med papper,penna, miniräknare och div andra saker så att jag kan kontrollväga dem hos dig medan jag får fundera ut hur jag kan få min våg att bli så exakt som möjligt… Annars får jag nog be kontrollmaffian om hjälp… De brukar ju ha en massa bra(?) lösningar på diverse saker som inte alltid är ett problem.

 2. Bimmsbike skriver:

  Kom så fort du kan! Fast nu är jag ledig tills på torsdag… Jättebra att du tar med eget papper så vi slipper ta av Landstingets papper! Förresten tycker jag de där röda skruvarna är jättefina, skulle bli snyggt på min cykel också

  • jossefru skriver:

   Tänkte att det är lika bra att ta med eget papper så att man inte överanstränger en redan ansträngd ekonomi. De röda skruvarna är verkligen pricken över i:et på min cykel. Är otroligt lycklig över de.
   Dags att inställa sig i Landstinget tjänst några timmar till år 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: