Cykelvågens upprättelse och klicka-i-problem

Årets första träningspass på nyårsdagen fick mig att inse två saker.
1. Lera smakar inte gott om man inte håller munnen stängd när man cyklar i lera utan hellre diskuterar med maken om att vi just cyklade genom lera och att man precis fick rätt mycket lera i munnen för att man just pratade om detta.
2. Det är en fördel att ha skärm även fram (och inte bara bak som jag då hade) för att undvika ovanstående situation.
Därav fick maken åka och köpa en skärm åt mig. Det blev en vit. Jag tycker den är fin men det var tydligen inte så praktiskt med en vit enligt maken men det fanns inga andra färger (läs svart) att köpa och därför fick det bli en vit skärm.

På pappret som satt fast på skärmen när den var ny stod det att den skulle väga 110g.

20140104-170838.jpg

Och min vana trogen så kom en smygande känsla i mig om jag verkligen kunde lita på att den vägde 110g. Därför åkte cykelvågen fram igen (ja, jag tycker den förtjänar en andra chans).

20140104-171033.jpg

Va, vad är det här….väger skärmen bara 94 g? Hela världen goes bananas liksom. Det kan ju inte stämma att den är 16g lättare. Ska cykelvågen åka in i skamvrån på obestämd tid efter detta. Men då kom maken och lugnade ned den fientliga situation som hade uppstått mellan mig och cykelvågen och sa typ:
Men du har ju inte lagt på snabbfästet till skärmen på cykelvågen!
Och snäll som han är maken så hjälpte han mig med detta då jag fortfarande var fientligt inställd till cykelvågen.

20140104-171439.jpg

Har ni sett på maken! Min älskade cykelvåg visar 110 g! Min fientlighet var som bortblåst och jag tror minsann att cykelvågen har fått en fin upprättelse och förtjänar att bli finpolerad någon dag.

Nåja, efter denna lyckliga upprättelse var det dags för maken och mig att ge oss ut på en liten cykeltur med bl a min nya fina 110 g tunga vita framskärm. Och det var en fin cykeltur. Vi cyklade asfalt hela vägen från metropolen som vi bor i till ett rätt stort samhälle (ja,där finns mataffärer, bibliotek, tygaffär, blomsteraffär, glassfabrik och annat smått (och stort) och gott) för att cykla ut på landet och igenom två små små samhällen (utan någon affär) som båda slutar på -hult. Och där någonstans hände det….efter en liten paus för att bl a njuta av den fina utsikten över en sjö och sommarstugor (för vi tog absolut ingen paus för att jag var trött inte…absolut inte…..) och vi skulle cykla vidare. Jag fick stora problem med att klicka i skorna. Jag fattade verkligen inte varför det helt plötsligt blev svårt… Men efter lite envishet och många många cykelmeter så hörde jag två ljuvliga klick och jag kunde med lätthet (?) trampa vidare. Men när vi kom till en annan sjö (den vi cyklade runt på nyårsdagen) ville vi väldigt gärna stanna och njuta av utsikten (vi tycker tydligen att det är viktigt att njuta av utsikter och se allt det vackra som finns i vår närhet och vi stannade återigen absolut inte för att jag ville vila). Och när vi skulle cykla iväg hände det igen… Jag kunde inte klicka i skorna. Jag försökte många många gånger. I minnet tog jag fram följande bild för att se att jag gjorde rätt.

20140104-172823.jpg

Och visst gjorde jag rätt men ändå blev det så fel. Efter mycket suckande och kanske lite mindre snälla tankar om cykelskor och pedaler som man ska klicka i gick det upp ett ljus för mig. Kan det vara så att skoöverdragen faktiskt har hamnat lite fel? Efter att ha kontrollerat detta så kunde jag lättat konstatera att just så var fallet. Efter lite justering av skoöverdragen var jag snabb på att klicka i igen och jag var på ”banan” igen.

Väl hemma igen efter dagens cykeltur tittade jag på maken och sa med bedjande blick:
Kan inte jag få ett par skoöverdrag som passar storlek 37 och inte låna dina som passar strl 43?

Så vad har vi lärt oss idag.
Jo att cykelvågar förtjänar alltid en andra chans och storleken (på skoöverdragen) har betydelse!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: