Jossefru uträttar cykelärenden

Jag, alltså Jossefru, skulle åka till den stora staden och inhandla proviant och lite annat som behövs för ca en vecka framöver. Då tyckte maken att jag kunde ju passa på att vara honom behjälplig och uträtta lite cykelärenden åt honom och den äldste grabben.
Ja visst sa jag, det vill jag absolut hjälpa till med. Det är bara att säga till mig vad som ska göras innan jag åker så fixar jag det i cykelaffären sa jag glatt och gick och borstade tänderna (om ni nu är intresserade av att det var just det jag gjorde).
En stund senare (åtminstone två minuter senare för min tandläkare har minsann sagt att jag måste borsta tänderna i minst två minuter så därför måste följande har utspelat sig just två minuter efter att jag började borsta tänderna) kommer jag ut ur badrummet (för badrummet är det rum som jag oftast borstar tänderna i) och frågar maken: vad är det som ska fixas i cykelaffären?
Då kommer maken två lappar i handen och räcker över dem till mig och säger: jag har gjort två lappar till dig. Den ena lappen är en lapp över saker som behöver inhandlas i proviantväg och lite annat som kan behövas för ca en vecka framöver. Den andra lappen (och här håller han fram den lappen precis framför ögonen på mig så att jag inte kan undgå att se vad som står på den) är en lapp över det som behöver fixas på den äldste grabbens cykel och längre ned på lappen står det vad som behöver handlas för att två av mina cyklar ska må bra.
Jaha svarar jag lite förnärmat. Du litar inte på att jag kan komma ihåg vad som ska fixas om du inte skriver en lapp.
Hrrrrmmm….host host….joooooooo, det gör jag väl säger maken då och har lite svårt att möta min blick.
Tack för det förtroendet sa jag och satte mig i bilen med en trulig och lite bister min och såg säkert bister ut bakom ratten i bilen när jag körde hela vägen in till cykelaffären.
Men jag är inte den som är den så när jag hade parkerat bilen och plockat ned äldste grabbens cykel från cykelstället så drog jag på mig ett stort soligt leende och gick in i cykelaffären.
Inne i affären möttes jag av ett gäng unga och glada killar som glatt sa Hej till mig och frågade vad de kunde hjälpa till med.
Väluppfostrad som jag är så började jag också med att säga Hej. Sen så sa jag: jo min man, alltså maken, litar inte på att jag vet vad jag ska be er hjälpa mig med så därför har han skrivit en lapp på det som ni ska hjälpa mig med.
Den unge och glada killen som hade utsett sig själv som min hjälpare i nöden tog frågande emot lappen och tittade lite generat på mig och svarade med ett betryggande lugn att han skulle göra det bästa för att hjälpa mig men att inhandla potatis, saft, mjölk och diverse andra saker fick jag nog göra själv i en annan affär. Oooops sa jag och tog snabbt fram den rätta lappen (det är ju typiskt att man alltid får fram fel lapp i sådana här lägen, särskilt när maken påpekade när jag satte mig i bilen att det var viktigt att jag lämnade fram rätt lapp). Den unga och glada killen slappnade av lite när han tog emot den rätta lappen och tog emot den äldste grabbens cykel som behövdes lagas. Men när vi kom till sakerna som behövdes inhandlas så att två av makens cyklar skulle må bra blev den unga och glada killen genast lite fundersam.
Har du någon aning om hur många växlar din man har på sin cykel och hur lång ventilen på slangen ska vara?
Inte en susning, sa jag. Men jag kan ringa och fråga honom sa jag jätteglatt och innerst inne blev jag lite skadeglad att makens lapp hade sina fel och Brister.
När maken svarade i telefonen ropade jag glatt i luren: din lapp har fel och brister precis som både du och jag. Och om du säger att du älskar mig och hur många växlar du har och hur lång ventil du vill ha så fixar jag det även om inte just den informationen står på en lapp.
Och sagt och gjort så fixade Jossefru de sakerna och med ett stort leende över att ha klarat av att uträtta cykelärenden med en ofullständig lapp satte jag mig i bilen för att åka och inhandla proviant och annat som behövs för ca en vecka framöver. Och så här i slutet av dagens inlägg vill jag tacka de unga och glada killarna i cykelaffären som med mycket tålamod och hjälpsamhet hjälpte mig trots min ofullständiga cykellapp. Tack #sportsonJKPG

IMG_2488.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: