Jossefru förråder cyklingen… Och gör något annat… Iallafall ibland eller någon gång då och då

I förrgår när jag kom hem från jobbet och med skymningen sakta annalkandes och en lätt lätt dimma svepte in över fältet såg både jag och maken det. Vi såg snöskotern åka fram och tillbaka på fältet. Och efter snöskotern lämnades det spår… Inte bara spår av snöskotern utan även skidspår. Både maken och jag jublade.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/b39/60658441/files/2014/12/img_0141.jpg

Alltså skidspåren går mindre än tio meter från tomtgränsen. Hur lyxigt som helst att inte behöva ta bilen och åka iväg någonstans för att åka längdskidor. Här är en bild på en lycklig skidåkare på väg ned för en backe på fältet och i förgrunden syns vår häck.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/b39/60658441/files/2014/12/img_0162.jpg

Men det bästa med att det finns längdskidspår bakom huset är att det är otroligt mysigt att sitta och titta på alla som åker… Allt från nybörjare till de som åker skitsnabbt och bra. Idag vid lunchen dukade sjuåringen i familjen bordet i vardagsrummet så att vi satt på rad alla fyra i familjen för att alla skulle ha den allra bästa utsikten över längdskidspåren. Och vad vi vinkade till alla glada skidåkare som spanade in på oss när vi åt. Och igårkväll såg vi en pannlampa svepa fram och tillbaka över fältet när vi satt i godan ro framför tv:n och mumsade knäck innan det var dags att sova.

En annan sak som är bra med att ha längdskidspår precis bakom huset är att vi inte behöver gå så långt för att testa alla hejaramsor, plakat, koklockor och annat som måste testas innan det är dags för Skid-VM i Falun!

Nu i eftermiddags så testade jag också spåren. Jag åkte inte långt och inte fort men jag njöt ändå av den lilla stunden jag var i spåren. Men det var ingen som stod på koklockor och hejaramsor och plakat och hejade på mig. Och om ni nu undrar hur jag ser ut iklädd andra träningskläder än cykelkläder så kan jag tala om att jag ser ut så här (om nu någon mot all förmodan skulle vara det minsta intresserad av det):

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/b39/60658441/files/2014/12/img_0168.jpg

Och om nu någon undrar (även det mot all förmodan) hur jag ser ut när jag åker skidor så kan jag tala om att jag ser ut så här:

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/b39/60658441/files/2014/12/img_0169.jpg

Nu vill jag vända mig till alla er som läser det här inlägget med skräck för att jag har övergett cyklingen för att åka längdskidor istället. Nej, jag har inte övergett cyklingen men jag vore ju dum om jag missade möjligheten att åka längdskidor när jag nu har den enorma lyxen att ha spåren precis bakom huset. Och jag lovar att nästa inlägg kommer att handla om cykling igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: